Nieuws | Zorgassist

Nieuws

12 mei: Dag van de Verpleging


Vandaag is het de “Dag van de zorg”!

Op 12 mei is de verjaardag van de wereldberoemde Engelse verpleegster Florence Nightingale. Een Britse oorlogsverpleegster wie werkzaam was tijdens de Krimoorlog. Ze was vastbesloten het leed van de gewonden en de stervende te verlichten en de zorg te verbeteren. Haar acties waren het begin van het Rode Kruis. De dag van de zorg herinnert mensen aan het goede werk dat medewerkers in de zorg verrichten.

Juist in deze lastige periode is de waardering voor al onze collega’s nog groter en dankzij jullie kunnen wij alle cliënten tijdens deze Corona crisis van hulp blijven voorzien. Als blijk van waardering valt er binnenkort een kleine attentie bij al onze collega’s in de brievenbus. Het is alleen niet duidelijk (i.v.m. Corona) wanneer dit exact is.

Dank voor jullie inzet en keep up the good work!

"Samen de Zomer door bij ZORGassist!"


Ken jij iemand die deze zomer nog een leuke vakantie bijbaan zoekt? Deel dan nu deze flyer en maak kans op een powerbank!

"Melissa startte de zomer van 2019 als vakantiekracht, en is nog steeds werkzaam als huishoudelijke hulp bij ZORGassist"


 Naast paardrijden en op het land met trekkers bezig zijn, werk ik graag met mensen.”

Melissa Kloosterman 22 jaar, is één van onze vele toppers die vorig jaar in Mei gestart is als vakantiekracht “Samen de zomer van 2019 door!” Melissa was in deze drie maanden onze ‘go-to’ huishoudelijke hulp en fulltime inzetbaar in de omgeving van Groningen.

Naast paardrijden en op het land met de trekker bezig zijn, werk ik graag met mensen. Dat is ook de reden dat ik voor de opleiding tot Onderwijsassistente aan het MBO heb gekozen.

Toen mijn schooljaar erop zat en de zomervakantie eraan zat te komen wilde ik even flink gaan werken zodat ik kon sparen. Ik was mij ervan bewust dat een bijbaan in de supermarkt of horeca niet veel verdient, en omdat ik graag met mensen werk ben ik gaan speuren naar werk in de thuiszorg. Via Indeed kwam ik al snel terecht bij de vakantievacature van ZORGassist. Deze sprak mij enorm aan en zodoende solliciteerde ik naar de functie ‘Huishoudelijke Hulp’.

Omdat veel cliënten zo tevreden waren over Melissa, en zij zelf ook aangaf dat ze het werk zo leuk vindt hebben wij besloten om haar contract te verlengen. Melissa werkt dus nog steeds voor onze organisatie en daar zijn wij ontzettend blij mee!

Met mijn cliënten spreek ik vaak over het weer en wat er in de wereld speelt, en soms praten wij over vroeger. Het leukste wat ik aan de thuiszorg vind is het in contact staan met mensen, en de sociale interactie. Het minst leuke aan de thuiszorg is dat de communicatie met de cliënt nog wel eens stroef verloopt. Maar dan weet ik dat mijn Zorgcoördinator altijd voor mij klaar staat, en proberen wij het samen op te lossen. 

Het leukste gebaar wat ik van een cliënt heb gekregen was vlak voor kerst. Toen kreeg ik een kerststol. Wat ik ook leuk vind is dat je soms met mensen in contact komt die je ouders kennen, dit is al twee keer gebeurd.

Ik vind deze baan echt leuk! Het geeft mij veel voldoening en het is ook makkelijk te combineren met mijn studie. Mensen zijn je heel erg dankbaar als je bij ze komt, en vooral tijdens de zomervakantie. 

“Een schoon huis en schoon bed tijdens de warme zomer, dat wil toch iedereen!” 

VEEL WAARDERING VOOR ONZE COLLEGA’S!!!


We zitten alweer in de 4e week van de “intelligente lockdown” Voor onze collega’s in het land betekent dit dat zij met de RIVM maatregelen in acht houdend “gewoon” blijven doorwerken! Hoe gewoon is dit zo’n lastige spannende periode? Niet natuurlijk! Wij waarderen het dan ook enorm, dat de werkzaamheden op gepaste wijze worden voortgezet, maar dat er ook maatwerk wordt geboden aan de cliënten, die nu liever even geen huishoudelijke hulp wensen i.v.m. het Corona virus. Deze cliënten ondersteunen wij tijdelijk met de boodschappen of wij halen de medicijnen even voor de cliënt op, zodat de cliënt in haar/zijn eigen veilige omgeving kan blijven. Ook horen wij al van collega’s dat zij even helpen met het tot stand brengen van beeldbel verbindingen, zodat het contact met familie maar ook met andere zorgprofessionals goed blijft. Als er geen andere ondersteuning nodig is, wordt er contact gehouden tot dat cliënt weer hulp wenst. Ook onze medewerkers op kantoor werken nu grotendeels vanuit huis, waar zij cliënten en collega’s op dezelfde manier blijven ondersteunen, maar ook het luisterende oor zijn voor degenen die het toch even te spannend vinden worden. Met de inzet van ons allen komen wij deze crisis wel door! Chapeau collega’s!

Wil jij ook deel uitmaken van dit fantastische team of je wilt tijdelijk bij ons aan de slag? Check dan al onze vacatures op www.zorgassist.nl/vacatures                

VOORWAARDEN VAKANTIEKRACHT


  • Je dient minimaal 3 weken aaneengesloten in dienst te treden bij ZORGassist en minimaal 45 uren te maken, dan ontvang jij een powerbank.
  • Je dient voor indiensttreding aan te geven wanneer jij op vakantie gaat.
  • Draag jij minimaal één persoon aan dan ontvang je een ‘powerbank’ cadeau.
  • Werk jij de gedurende zomerperiode de meeste uren bij ZORGassist dan verdien je een extra tegoed van €250,-.
  • Alle medewerkers treden individueel in dienst, hiervoor gelden dezelfde voorwaarden per persoon (ondanks het buddy systeem).