Nieuws | Zorgassist

Nieuws

ZORGassist gaat samen met Zorghuizen Noord Nederland, Uniek Talent en Bruisss i.s.m. Landstede studenten op de Lenna in Wolvega opleiden


Na de zomervakantie kunnen de studenten van Landstede MBO een opleiding in combinatie met een stage bij de participanten op de  gaan volgen. Er worden verschillende opleidingen aangeboden en doordat er meerdere partijen zijn aangesloten is het stageaanbod op de locatie heel divers. ZORGassist mag op de Lenna in Wolvega de huishoudelijke verzorging leveren en is de facilitaire partner op de Lenna.

 

ZORGassist vindt het belangrijk dat haar medewerkers worden geschoold en biedt de collega’s om via het online leerportaal modules te volgen, zodat zij ook weten wat er in complexere situaties weten wat er van hen wordt verwacht. Daarnaast onderzoekt ZORGassist op dit moment i.s.m. haar partners de mogelijkheden om een gezamenlijk begeleid werken en leren traject aan te bieden, waarbij een medewerker kan doorstromen naar een functie als Helpende, Verzorgende IG of Verpleegkundige bij één van onze partners. Zodra deze trajecten definitief zijn vormgegeven, laten wij uiteraard weer van ons horen!

 

 

 

Het kantoor van ZORGassist


Sinds een aantal weken is het kantoor van ZORGassist ook weer volledig bezet na bijna 3 maanden thuiswerken.

Met alle maatregelen in acht genomen, is het toch wel heel prettig om alle collega’s weer te zien. 

Hierbij een beeld van één van de kantoorruimtes.

Uiteraard ben je altijd van harte welkom op kantoor! Wij zijn op werkdagen geopend van 08:00 uur – 17:00 uur.

12 mei: Dag van de Verpleging


Vandaag is het de “Dag van de zorg”!

Op 12 mei is de verjaardag van de wereldberoemde Engelse verpleegster Florence Nightingale. Een Britse oorlogsverpleegster wie werkzaam was tijdens de Krimoorlog. Ze was vastbesloten het leed van de gewonden en de stervende te verlichten en de zorg te verbeteren. Haar acties waren het begin van het Rode Kruis. De dag van de zorg herinnert mensen aan het goede werk dat medewerkers in de zorg verrichten.

Juist in deze lastige periode is de waardering voor al onze collega’s nog groter en dankzij jullie kunnen wij alle cliënten tijdens deze Corona crisis van hulp blijven voorzien. Als blijk van waardering valt er binnenkort een kleine attentie bij al onze collega’s in de brievenbus. Het is alleen niet duidelijk (i.v.m. Corona) wanneer dit exact is.

Dank voor jullie inzet en keep up the good work!

"Samen de Zomer door bij ZORGassist!"


Ken jij iemand die deze zomer nog een leuke vakantie bijbaan zoekt? Deel dan nu deze flyer en maak kans op een powerbank!

"Melissa startte de zomer van 2019 als vakantiekracht, en is nog steeds werkzaam als huishoudelijke hulp bij ZORGassist"


 Naast paardrijden en op het land met trekkers bezig zijn, werk ik graag met mensen.”

Melissa Kloosterman 22 jaar, is één van onze vele toppers die vorig jaar in Mei gestart is als vakantiekracht “Samen de zomer van 2019 door!” Melissa was in deze drie maanden onze ‘go-to’ huishoudelijke hulp en fulltime inzetbaar in de omgeving van Groningen.

Naast paardrijden en op het land met de trekker bezig zijn, werk ik graag met mensen. Dat is ook de reden dat ik voor de opleiding tot Onderwijsassistente aan het MBO heb gekozen.

Toen mijn schooljaar erop zat en de zomervakantie eraan zat te komen wilde ik even flink gaan werken zodat ik kon sparen. Ik was mij ervan bewust dat een bijbaan in de supermarkt of horeca niet veel verdient, en omdat ik graag met mensen werk ben ik gaan speuren naar werk in de thuiszorg. Via Indeed kwam ik al snel terecht bij de vakantievacature van ZORGassist. Deze sprak mij enorm aan en zodoende solliciteerde ik naar de functie ‘Huishoudelijke Hulp’.

Omdat veel cliënten zo tevreden waren over Melissa, en zij zelf ook aangaf dat ze het werk zo leuk vindt hebben wij besloten om haar contract te verlengen. Melissa werkt dus nog steeds voor onze organisatie en daar zijn wij ontzettend blij mee!

Met mijn cliënten spreek ik vaak over het weer en wat er in de wereld speelt, en soms praten wij over vroeger. Het leukste wat ik aan de thuiszorg vind is het in contact staan met mensen, en de sociale interactie. Het minst leuke aan de thuiszorg is dat de communicatie met de cliënt nog wel eens stroef verloopt. Maar dan weet ik dat mijn Zorgcoördinator altijd voor mij klaar staat, en proberen wij het samen op te lossen. 

Het leukste gebaar wat ik van een cliënt heb gekregen was vlak voor kerst. Toen kreeg ik een kerststol. Wat ik ook leuk vind is dat je soms met mensen in contact komt die je ouders kennen, dit is al twee keer gebeurd.

Ik vind deze baan echt leuk! Het geeft mij veel voldoening en het is ook makkelijk te combineren met mijn studie. Mensen zijn je heel erg dankbaar als je bij ze komt, en vooral tijdens de zomervakantie. 

“Een schoon huis en schoon bed tijdens de warme zomer, dat wil toch iedereen!”