Nieuws

Nieuw logo zorgassist!


Beste Collega,

Misschien is het jullie al opgevallen. ZORGassist heeft een nieuw logo! Het oude logo bestaat alweer 15 jaar en sluit niet meer goed bij ons aan.

In samenwerking met reclamebureau Kr8werk is er een logo tot stand gekomen die staat voor wat wij doen:

ZORGassist biedt huishoudelijke ondersteuning aan iedereen die dit nodig heeft.

We streven hierbij naar een klantgerichte benadering, waarbij de klant in een schoon en leefbaar huis kan blijven wonen, ondersteunt door onze betrouwbare en professionele medewerkers. 
H
et nieuwe logo staat ook op onze nieuwe zorgmap die wij vanaf heden stapsgewijs bij de cliënten gaan vervangen.

ZORGassist wenst iedereen Fijne feestdagen...


... en een gezond 2021!

Op naar de Bollenstreek!


Met ingang van 1 januari 2021 mogen wij namens @Allerzorg ook Hulp bij het Huishouden leveren in de Bollenstreek (Gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen). Allerzorg levert in deze regio vanuit haar kantoor in Hillegom al wijkverpleging en nu kunnen wij de cliënten ook Hulp bij het Huishouden aanbieden! Benieuwd welke zorg Allerzorg nog meer levert in de Duin- & Bollenstreek? Neem eens een kijkje op de website: www.allerzorg.nl       

Woon jij in één van deze gemeenten en wil je graag als Thuishulp aan de slag, neem dan contact met ons op. Je kunt jouw CV motivatie mailen naar werkenbij@zorgassist.nl  

Care for Cancer


Beste collega,

In een groot aantal gemeentes mogen wij namens Allerzorg de huishoudelijke verzorging leveren. Naast de reguliere wijkzorg is Allerzorg gespecialiseerd in veel meer disciplines. Eén van de disciplines die wij er graag uit willen lichten is Care for Cancer. Veel mensen weten namelijk niet dat deze ondersteuning er is, maar bijna iedereen krijgt er vroeg of laat in zijn of haar directe omgeving mee te maken. Wellicht kunnen zij dan de passende ondersteuning bieden. Zie bijlage. Ook bij cliënten die met deze vreselijke ziekte krijgen te maken, kun je hen attenderen op deze mogelijkheid om passende ondersteuning te bieden. Als je vragen hebt over Care for Cancer, dan kun je een mail sturen naar careforcancer@allerzorg.nl of bellen met 088-5721060.  

Wil je meer informatie over de overige disciplines van Allerzorg, dan kun je altijd even hun website raadplegen: www.allerzorg.nl            

 

Rust en duidelijkheid in een turbulente tijd

Na de diagnose kanker staat de wereld op zijn kop. En er spelen talloze vragen bij een cliënt. Welke gevolgen heeft de behandeling? Wat moet ik doen? Wie begrijpt mij? De consulenten van Care for Cancer zijn er voor de cliënt. Om keuzes te maken en cliënten te begeleiden tijdens hun ziekte, maar ook daarna. Hoe ingrijpend de diagnose ook is, de consulenten zorgen ervoor dat de cliënt  weet waar hij/zij aan toe is.

 

De beste persoonlijke zorg

De Care for Cancer-consulenten van Allerzorg zijn ervaren oncologieverpleegkundigen. Professionals met alle kennis in huis om de cliënt  goed te ondersteunen. Zij bezoeken cliënten thuis, beantwoorden vragen over de  diagnose en behandeling en geven praktische tips over thuis- en/of werksituatie van de cliënt. Ook geven onze consulenten advies over aanvullende zorgmogelijkheden, van gespecialiseerde fysiotherapie tot patiëntenverenigingen.

 

Een gids in turbulente tijd

Care for Cancer biedt individuele ondersteuning als aanvulling op de zorg van het ziekenhuis. Want omgaan met kanker is meer dan een medische behandeling. De consulenten van Allerzorg Care for Cancer helpen cliënten door een moeilijke tijd heen. Op een manier die past bij de individuele situatie.

 

Onze zorg

De Care for Cancer-consulenten van Allerzorg kijken naar wat de cliënt nodig heeft. Ze ondersteunen, zonder dat de cliënt de regie kwijtraakt. Samen zoeken ze naar de juiste weg.

 

Waarvoor kan een cliënt bij Care for Cancer terecht?

* informatie en advies over de gevolgen van diagnose en behandeling

* mentale ondersteuning

* omgaan met vermoeidheid

* omgaan met angst voor terugkeer

* omgaan met relaties en gezin

* omgaan met intimiteit

* tips voor het dagelijks leven

* advies over aanvullende oncologische zorgverleners of digitale programma’s

* advies over inloophuizen en lotgenotencontact

 

  

21 september is het Wereld Alzheimer Dag


Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag.

Het thema dit jaar is ‘Jong en Oud’

Op deze dag wordt extra aandacht besteed aan dementie.

Dit jaar wordt de dag anders dan anders, vanwege de coronamaatregelen. 

Wist je dat de ziekte van Alzheimer in 1910 is vernoemd naar de Duitse arts Alois Alzheimer

(14 juni 1864-19 december 1915). Sinds 1994 alarmeert deze internationale dag overheden en beleidsbepalers over dementie als een ernstige gezondheidskwestie omdat de wereld vergrijst.

 

Stichting Alzheimer Nederland helpt dementerende mensen en hun familie te leven met dementie.

 

Heb of ken jij in je omgeving mensen met dementie, kijk dan wat je samen (online) kunt bijwonen door op onderstaande link te klikken

https://www.alzheimer-nederland.nl/wereld-alzheimer-dag-2020#:~:text=Maandag%2021%20september%20is%20het,dan%20anders%2C%20vanwege%20de%20coronamaatregelen.

 

Maak van Wereld Alzheimer Dag een onvergetelijke dag voor jouw dierbare(n)!