Nieuws | Zorgassist

Nieuws

ZORGassist wenst iedereen Fijne feestdagen...


... en een gezond 2021!

Op naar de Bollenstreek!


Met ingang van 1 januari 2021 mogen wij namens @Allerzorg ook Hulp bij het Huishouden leveren in de Bollenstreek (Gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen). Allerzorg levert in deze regio vanuit haar kantoor in Hillegom al wijkverpleging en nu kunnen wij de cliënten ook Hulp bij het Huishouden aanbieden! Benieuwd welke zorg Allerzorg nog meer levert in de Duin- & Bollenstreek? Neem eens een kijkje op de website: www.allerzorg.nl       

Woon jij in één van deze gemeenten en wil je graag als Thuishulp aan de slag, neem dan contact met ons op. Je kunt jouw CV motivatie mailen naar werkenbij@zorgassist.nl  

Care for Cancer


Beste collega,

In een groot aantal gemeentes mogen wij namens Allerzorg de huishoudelijke verzorging leveren. Naast de reguliere wijkzorg is Allerzorg gespecialiseerd in veel meer disciplines. Eén van de disciplines die wij er graag uit willen lichten is Care for Cancer. Veel mensen weten namelijk niet dat deze ondersteuning er is, maar bijna iedereen krijgt er vroeg of laat in zijn of haar directe omgeving mee te maken. Wellicht kunnen zij dan de passende ondersteuning bieden. Zie bijlage. Ook bij cliënten die met deze vreselijke ziekte krijgen te maken, kun je hen attenderen op deze mogelijkheid om passende ondersteuning te bieden. Als je vragen hebt over Care for Cancer, dan kun je een mail sturen naar careforcancer@allerzorg.nl of bellen met 088-5721060.  

Wil je meer informatie over de overige disciplines van Allerzorg, dan kun je altijd even hun website raadplegen: www.allerzorg.nl            

 

Rust en duidelijkheid in een turbulente tijd

Na de diagnose kanker staat de wereld op zijn kop. En er spelen talloze vragen bij een cliënt. Welke gevolgen heeft de behandeling? Wat moet ik doen? Wie begrijpt mij? De consulenten van Care for Cancer zijn er voor de cliënt. Om keuzes te maken en cliënten te begeleiden tijdens hun ziekte, maar ook daarna. Hoe ingrijpend de diagnose ook is, de consulenten zorgen ervoor dat de cliënt  weet waar hij/zij aan toe is.

 

De beste persoonlijke zorg

De Care for Cancer-consulenten van Allerzorg zijn ervaren oncologieverpleegkundigen. Professionals met alle kennis in huis om de cliënt  goed te ondersteunen. Zij bezoeken cliënten thuis, beantwoorden vragen over de  diagnose en behandeling en geven praktische tips over thuis- en/of werksituatie van de cliënt. Ook geven onze consulenten advies over aanvullende zorgmogelijkheden, van gespecialiseerde fysiotherapie tot patiëntenverenigingen.

 

Een gids in turbulente tijd

Care for Cancer biedt individuele ondersteuning als aanvulling op de zorg van het ziekenhuis. Want omgaan met kanker is meer dan een medische behandeling. De consulenten van Allerzorg Care for Cancer helpen cliënten door een moeilijke tijd heen. Op een manier die past bij de individuele situatie.

 

Onze zorg

De Care for Cancer-consulenten van Allerzorg kijken naar wat de cliënt nodig heeft. Ze ondersteunen, zonder dat de cliënt de regie kwijtraakt. Samen zoeken ze naar de juiste weg.

 

Waarvoor kan een cliënt bij Care for Cancer terecht?

* informatie en advies over de gevolgen van diagnose en behandeling

* mentale ondersteuning

* omgaan met vermoeidheid

* omgaan met angst voor terugkeer

* omgaan met relaties en gezin

* omgaan met intimiteit

* tips voor het dagelijks leven

* advies over aanvullende oncologische zorgverleners of digitale programma’s

* advies over inloophuizen en lotgenotencontact

 

  

21 september is het Wereld Alzheimer Dag


Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag.

Het thema dit jaar is ‘Jong en Oud’

Op deze dag wordt extra aandacht besteed aan dementie.

Dit jaar wordt de dag anders dan anders, vanwege de coronamaatregelen. 

Wist je dat de ziekte van Alzheimer in 1910 is vernoemd naar de Duitse arts Alois Alzheimer

(14 juni 1864-19 december 1915). Sinds 1994 alarmeert deze internationale dag overheden en beleidsbepalers over dementie als een ernstige gezondheidskwestie omdat de wereld vergrijst.

 

Stichting Alzheimer Nederland helpt dementerende mensen en hun familie te leven met dementie.

 

Heb of ken jij in je omgeving mensen met dementie, kijk dan wat je samen (online) kunt bijwonen door op onderstaande link te klikken

https://www.alzheimer-nederland.nl/wereld-alzheimer-dag-2020#:~:text=Maandag%2021%20september%20is%20het,dan%20anders%2C%20vanwege%20de%20coronamaatregelen.

 

Maak van Wereld Alzheimer Dag een onvergetelijke dag voor jouw dierbare(n)!

Vakantiekracht Judith Henneman vertelt


Van het verdiende geld ben ik zelfs nog op vakantie in Oostenrijk geweest. Wij hebben daar lekker twee weken gekampeerd. De rest heb ik gehouden als buffer voor onvoorziene kosten.

Judith Henneman, 26 jaar,  heeft in de zomer van 2019 voor ZORGassist gewerkt en heeft dit jaar weer besloten aan de slag te gaan als vakantiekracht.

Judith is in Almere geboren en op haar vierde verhuisd naar Duitsland. Na haar opleiding dierverzorging is ze met haar vriendin naar Leeuwarden verhuisd om aan het Van Hall Larenstein te studeren. Na de zomer start ze met het derde jaar Wildlife Management.

Ik was in het voorjaar 2019 op zoek naar een bijbaan en zag online een advertentie staan voor een zomerbaan.

Mijn moeder werkt al jaren in de thuiszorg, dus ik wist wat het werk inhoudt. Ik vind schoonmaken niet erg, en als ik daardoor ook nog iemand helpen, dan is dat voor mij een perfecte zomerbaan. Het verdient goed en er bestaat de mogelijkheid dit werk vaker dan één zomer te doen.

Ik heb geen ervaring met andere zomerbaantjes. In Duitsland is het niet mogelijk om voor je 16e ergens te werken, dus heb ik vanaf mijn 16e altijd een vaste baan gehad.

De gesprekken die ik tijdens de werkzaamheden met de cliënten had verschilden per cliënt. Vaak gaat het over mijn studie of thuissituatie, maar veel cliënten vertellen ook graag iets over hun eigen familie. Dat maakt het werk erg leuk! Ook de flexibiliteit in dagen maakt het voor mij ook heel prettig om te werken als Thuishulp. Je kunt zelf jouw beschikbaarheid aangeven en op deze momenten word je ingepland.

Ik heb niet echt iets wat ik niet leuk vind aan het werk. Maar ik kan ook niks bedenken, wat met de thuiszorg te maken heeft.

Ik heb nu beide zomervakanties met dagen van 30 graden gewerkt. Dat maakt het werk wel vermoeiender.

Het liefste gebaar en compliment vond ik dat een cliënt heel tevreden was met hoe ik werkte en mij dat ook vertelde. Hij zei dat hij hoopte, dat ik volgend jaar weer terug kom. Aan het eind kreeg ik nog koekjes cadeau.